Thursday, January 21, 2021

15 A tengeri só csodálatos előnyei a bőrre, a hajra és az egészségre Stílusok az életben

A tengerből közvetlenül termelt só a tengeri só. A jódozott sóktól eltérően a tengeri só teljesen természetes és legtisztább formája. Amikor a víz a tengerből elpárolog, akkor tengeri só alakul ki. A tengeri só esetében nincsenek feldolgozási módszerek vagy alternatív finomítási módszerek, amelyek biztosítják a tengeri só tulajdonságainak és előnyeinek fenntartását. Ez az oka annak, hogy a tengeri só annyi tápanyagot tartalmaz a test számára, és ezáltal számtalan előnyhöz is vezet.

Egészség and Beauty benefits of sea salt

Mielőtt valóban helyettesíti az asztali sót tengeri sóval, próbálja meg elolvasni az alábbi listát. A tengeri só használatának néhány legjobb ötlete van, és megemlíti az összes előnyét az Ön információihoz.

A tengerből nyert sót leszűrjük, majd megtisztítjuk, hogy megkapjuk a hasznos tápértéket. Annak ellenére, hogy kis mennyiségben sót kell fogyasztanunk az élelmiszerünkben, ez a kis mennyiség nagyon hasznosnak bizonyul ahhoz, hogy a testünk minden értékes tápanyagot biztosítson egészségünk megőrzésére és bizonyos betegségek csökkentésére. A tengeri só rendkívül gazdag ásványi anyagokban, mint pl. Kálium, nátrium, vas, bromid, kalcium, cink, klorid, réz és egyéb kiegészítők. Hasznos a szívben lévő anyag számára, amely segít a bőr és a haj állapotának javításában.

Egészség és szépség a tengeri só előnyei:

Íme a 15 legjobb egészségügyi és szépségű tengeri só felhasználása az alábbiak szerint.

1. Jó ásványi tartalom:

Mivel a tengeri só semmiféle finomítási folyamaton nem megy keresztül, az ásványianyag-tartalom sértetlen marad, és ez a szervezet számára a leginkább előnyös. A gazdag tengeri ásványi ásványi anyagok megfelelnek a szervezet összes követelményének, és segítik a szervezet megfelelő működését. Ez kiküszöböli a betegség előfordulásának valamennyi problémáját.

2. Javítja az immunrendszert:

Az immunrendszer erősítéséhez a szervezetnek szüksége van az ásványi anyagok és más tápanyagok megfelelő szintjére. A tengeri só segít az immunitás fokozásában, mivel változatos tápanyagokat biztosít. Ez segít az influenza, az allergia, a láz és a hideg problémáinak elhárításában.

3. Kezeli a cukorbetegséget:

A tengeri só segít csökkenteni a vércukorszintet, és így biztosítja, hogy a cukorbetegséggel kapcsolatos problémáidat ne csak kezeljük, hanem Ön is megakadályozza ezt a metabolikus rendellenességet abban az esetben, ha hajlamos vagy rá.

4. Jó a légzőszervekre:

Az egészséges légzőrendszerhez könnyen használhatod a tengeri sót az étrendben. Csökkenti a gyulladást, valamint az asztma összes tünetét. Segít a nyálkahártya elvékonyulásában, és így megkönnyíti a lélegzést.

5. Szabványosítja a testtömeget:

Azok számára, akik elfáradtak azokból az extra fontokból, amelyek a szervezetből érkeznek, és azok számára, akik egészséges és kiegyensúlyozott súlyt akarnak tartani, könnyedén használhatják a tengeri sót az étrendben. Segít az emésztőrendszer szabályozásában, és elősegíti az emésztőrendszer előállítását. Tisztítja az emésztőrendszert a zsír felhalmozódásától is. Összességében meggátolja a zsírsejteket a testben, és fel tudja használni a tápanyagokat, vagy kiöblíti őket. Ez tökéletes a fogyás számára.

Többet látni: A sáfrány felhasználása

6. Anti-spasmodikus tulajdonságok:

Helyes mennyiségű kálium van a tengeri sóban, ami tökéletes példája az anti-görcsös ételnek. Ez elősegíti az izomrostok működését. Ez az ásványi abszorpciót is egyszerűvé és hatékonyabbá teszi. Ezáltal az izmok egészségesek és mentesek a görcsökből, görcsökből és mindenféle fájdalomtól.

7. Tisztítja a vért:

Természetes vértisztítóként a tengeri sónak sok előnye van a testnek. A C-vitamin segít a szabad gyökök eltávolításában, miközben a magnéziumtartalom segít az antioxidánsok megfelelő használatában. Ez méregteleníti a sejteket a szervezetben, és így tisztítja a porból származó vért, valamint mindenféle mérgező anyagot.

Előnyök of sea salt

8. Egészséges bőr:

A vér tisztításával és méregtelenítésével egészségesebbé és simábbá válik a bőr, és mindenféle problémától mentes. A tengeri só a bõr és a magnézium tartalmának tonizálását is segít elõsegíti, hogy szilárd, fiatalos és rugalmas legyen. Ez az egyik legjobb tengeri só előny.

9. Természetes hámlasztók:

Az elhalt hámréteg eltávolításához könnyen használhatja a tengeri sót természetes hámlasztóként. Megöblíti az elhalt sejteket, és frissíti és megfiatalítja a bőrt.

10. Fogászati ​​ellátás biztosítása:

A tengeri só fluoridot is tartalmaz, és javítja a fogak állapotát. A fogkrém fő összetevője a fluorid, amely segít megakadályozni az üregeket. Ezenkívül az ínyaink számára is hasznos, ha megakadályozzuk a vérzést, a szájsebészeket és a fekélyeket.

Többet látni: Saguaro növény

11. Csökkenti az osteoarthritis kockázatát:

Az osteoarthritis bizonyos ásványi anyagok hiánya miatt gyenge és gyenge csontállapotot jelent. Az osteoarthritisben szenvedőknek fogyasztaniuk kell a tengeri sót az ételükben, és tengeri sóoldattal is kiveszhetnek. A kalcium és a kálium nagyon fontos a tengeri sóban jelen lévő csontok egészségéhez.

12. Javítja az alvás és nyugalom minőségét:

Vannak, akik a hosszú éjszakai alvás szabálytalanságával szembesülnek, szemben a stresszel, és növelik a vérnyomást 2 és 5 között. A kutatások azt mutatják, hogy lefekvés előtt éjszaka kis mennyiségű tengeri sót vesz fel a mézes keverékkel a nyelv alatt, ami javítja az alvás minőségét és csökkenti a vérnyomást.

13. Adja meg az elektrolitikus egyensúlyt:

Az elektrolitikus egyensúly biztosítása fő összetevője az olyan ásványi anyagok, mint a nátrium, magnézium, kálium és kalcium. Ez az elektrolit-egyensúly nagyon fontos a testszervek megfelelő működéséhez. Az ásványi anyagok alacsonyabb szintje bizonyos betegségekhez kapcsolódik. Ahhoz, hogy egészséges testállapotot biztosítsunk, megfelelő táplálékanyagokat kell bevinni, amelyek az említett ásványi anyagokat szállítják. Az elektrolitikus egyensúly fő szükségessége az egész szervezeten belüli megfelelő vérkeringés, és javítja a szív állapotát. Ezen kívül javítja az izomfeltételeket és a test egyéb funkcióit is.

14. Csökkenti az izomgörcsöket:

A tengeri só szintén csökkenti az izomgörcsöket, az izommerevséget és az izom kellemetlenségét a fáradtság okozta. A tengeri só nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz, amely fokozza az ozmotikus hatást. Ez az izom erőt biztosítja, ami valójában csökkenti az izomgörcsök hatását, főként az edzés alatt, és megkönnyíti számunkra az izomgörcsöket. A kálium és a magnézium ásványi anyagok a tengeri sóban vannak jelen, ami természetes gyógymódot biztosít számunkra a fájdalom enyhítésében. Az ásványi anyagok jelenlétének köszönhetően szerepet játszó ozmotikus hatás előnyös a káros terméknek a szervezetből való eltávolítása és a szervezet fő összetevőinek.

Többet látni: A burgonya egészségügyi előnyei

15. Csökkenti a savasságot:

A tengeri só a testünk pH-egyensúlyának fenntartásában segít a savasság csökkentésében, ami nagyon gyakori a köztünk. Alapjában véve lúgos a testsejtek, mivel meg kell tartanunk a tökéletes savas és lúgos arányt, ellenkező esetben ez a hatás egyensúlytalanságot okozna a testanyagcserében. A vér pH-ja szobahőmérsékleten csaknem semleges, és amikor a pH lecsökken, ez savas hatással jár és károsítja a testünk normális egyensúlyát. Ez a hatás akut és krónikus betegséghez vezethet, mint az Alzheimer-kór. A testsejtek alkalizálása növeli a felesleges sav és mérgező termékkiválasztást vizelés útján.

Ebben a cikkben említik a tengeri só legfontosabb tizenöt előnyét. Elképesztő tudni, hogy bár a diéta egy kis tengeri sója segít nekünk. Megfelelő mennyiségben kell fogyasztani, különben ha többet fogyasztanak, akkor mellékhatásai lennének. A tengeri sóban jelenlévő összetevők nagyon hasznosak, és remélhetőleg szeretne a tengeri só előnyeiről szóló cikkünket.

Kép Forrás: Shutterstock

Leave a comment

75 + = 80